Een veelzijdige saus die goed past bij salades en vlees

Foto: uit open bronnen

Kan worden gebruikt als saladedressing of als saus voor vlees of hoofdgerechten

Het is altijd een goed idee om een veelzijdige saus in huis te hebben die zowel bij salades als bij vlees past. De saus wordt eenvoudig bereid met beschikbare ingrediënten en geeft gerechten een rijke smaak en aroma. Dit meldt RBC-Oekraïne met verwijzing naar de Instagram-pagina van foodblogger Alex Mil.

Recept voor universele saus

Ingrediënten:

  • Griekse yoghurt – 300 ml
  • komkommer – 1 st.
  • bosje dille of munt
  • knoflook – 2 teentjes
  • citroensap – 1,5 theelepel
  • olijfolie – 1,5 theelepel
  • snufje zout

Bereiding:

  1. Rasp de komkommer en pers het sap eruit.
  2. Voeg Griekse yoghurt, 2 teentjes knoflook, citroensap, olijfolie, gehakte dille of munt en een beetje zout toe.
  3. Meng alles goed en laat een uur trekken.

Kan worden gebruikt als saladedressing of als saus voor vlees of hoofdgerechten.

Opmerkingen:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Nuttige tips en lifehacks voor dagelijks gebruik