Foto: uit open bronnen
Kan worden gebruikt als saladedressing of als saus voor vlees of hoofdgerechten
Het is altijd een goed idee om een veelzijdige saus in huis te hebben die zowel bij salades als bij vlees past. De saus wordt eenvoudig bereid met beschikbare ingrediënten en geeft gerechten een rijke smaak en aroma. Dit meldt RBC-Oekraïne met verwijzing naar de Instagram-pagina van foodblogger Alex Mil.
Recept voor universele saus
Ingrediënten:
- Griekse yoghurt – 300 ml
- komkommer – 1 st.
- bosje dille of munt
- knoflook – 2 teentjes
- citroensap – 1,5 theelepel
- olijfolie – 1,5 theelepel
- snufje zout
Bereiding:
- Rasp de komkommer en pers het sap eruit.
- Voeg Griekse yoghurt, 2 teentjes knoflook, citroensap, olijfolie, gehakte dille of munt en een beetje zout toe.
- Meng alles goed en laat een uur trekken.
Kan worden gebruikt als saladedressing of als saus voor vlees of hoofdgerechten.
Opmerkingen:
