Foto: uit open bronnen
Het kan worden geserveerd als voorgerecht, als bijgerecht bij vlees of als toevoeging op sandwiches.
Koreaanse wortelen zijn een gerecht dat nooit uit de mode raakt. Het is geliefd om zijn kruidigheid, smaak van specerijen en lichte pittigheid die de eetlust opwekt. RBC-Oekraïne deelt het recept voor deze snack, die zelfs een beginner aankan.
Recept
Ingrediënten
Voor 1 kilo wortelen:
- 3 el suiker,
- 1 theelepel zout,
- 1 el gemalen koriander,
- 2 el azijn,
- 0,5 theelepel gemalen zwarte peper,
- een snufje gemalen rode peper,
- 5 teentjes knoflook,
- 100-150 g plantaardige olie.
Deze set ingrediënten zorgt voor precies die “Koreaanse” smaak die we kennen uit onze kindertijd.
Bereiding:
- Begin met het raspen van de wortelen op een speciale rasp voor Koreaanse wortelen. Hierdoor ontstaan lange dunne repen die de marinade goed absorberen. Voeg vervolgens alle kruiden toe en kneus de wortelen een beetje met je handen zodat ze het sap laten stromen en zachter worden. Giet vervolgens de azijn erbij en voeg de geperste knoflook toe.
- Het belangrijkste punt is de olie. Deze moet aan de kook worden gebracht en onmiddellijk over de hete wortelen worden gegoten. Zo komt de smaak van de kruiden volledig tot zijn recht en krijgt het gerecht die speciale kruidig-knoflooksmaak die van Koreaanse wortelen een echte hit maakt.
- Meng daarna alles goed door elkaar, dek de kom af en laat minstens een paar uur marineren, of beter een nacht.
- De volgende dag zal het gerecht nog lekkerder zijn: de wortelen zullen alle smaken absorberen, mals maar knapperig worden.
Het kan worden geserveerd als voorgerecht, als bijgerecht bij vlees of bij sandwiches.
Opmerkingen:
