Gedroogde eekhoorntjesbroodjus recept

Foto: uit open bronnen

Het past perfect bij aardappelpuree, pasta, knoedels, knoedels, pannenkoeken en vele andere gerechten.

Maak een heerlijke, stevige jus van gedroogde paddenstoelen en zure room die gemakkelijk vlees kan vervangen.

Het zal een perfecte aanvulling zijn op aardappelpuree, pasta, knoedels, pannenkoeken en vele andere gerechten.

Recept

Ingrediënten:

  • gedroogde eekhoorntjesbrood 30 g
  • tarwebloem 2 el.
  • zure room 3 el.
  • boter 1 el.
  • plantaardige olie 2 el.
  • ui 1 st.
  • laurierblad 1 st.
  • gemalen zwarte peper
  • zout

Bereiding:

  1. Week de porcini paddenstoelen 1-2 uur in water, giet het water af, giet er schoon water bij en kook 30 minuten op laag vuur (giet de bouillon niet uit de paddenstoelen). Hak de paddenstoelen fijn.
  2. Bak de bloem in een droge koekenpan lichtbruin en leg op een bord.
  3. Pel de uien, snijd ze in kleine blokjes en bak ze in plantaardige olie tot ze transparant zijn, voeg champignons, gebakken bloem, 1,5 kopjes champignonbouillon, boter, gemalen zwarte peper, laurier, zout toe, meng en stoof vijf minuten, voeg dan zure room toe en stoof nog drie minuten.

Tips:

  • Indien gewenst kan de paddenstoelenjus worden opgeklopt met een mixer.
  • Als je de jus vloeibaarder wilt maken, voeg dan meer paddenstoelenbouillon toe.

Opmerkingen:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Nuttige tips en lifehacks voor dagelijks gebruik