Foto: uit open bronnen
Een beetje zout, knoflook of paprikapoeder voegt niet alleen smaak toe, maar zorgt er ook voor dat het product langer vers blijft
Je hebt reuzel gekocht en droomt al van zelfgemaakte snacks, maar na een paar dagen in de koelkast heeft het zijn smaak verloren en is het droog geworden? RBC-Oekraïne vertelt je hoe je reuzel zelfs wekenlang sappig en smaakvol kunt houden.
Koud en de juiste temperatuur
Reuzel houdt van koelte: het is optimaal om het te bewaren bij +2…+5°C in de koelkast. Als je het langer wilt bewaren, vries het dan in. In de vriezer behoudt reuzel tot zes maanden zijn smaak.
Bewaar het niet in een boodschappentas
Het product in polyethyleen of folie laten zitten is een veelgemaakte fout. Op deze manier wordt de reuzel snel vochtiger en verliest hij smaak. Het is beter om het in een glazen of plastic bakje te doen met een goed sluitend deksel, of in een vacuümzak voor in de vriezer.
Zout en kruiden toevoegen
Een beetje zout, knoflook of paprikapoeder voegt niet alleen smaak toe, maar zorgt er ook voor dat het product langer vers blijft. Wikkel de reuzel na het verwerken in perkamentpapier en leg het in de koelkast.
Hygiëne bewaren
Was je handen en gebruik een schoon mes voordat je reuzel snijdt of overbrengt. Dit minimaliseert het risico op bacteriegroei en behoudt de natuurlijke smaak.
Vacuüm of potten zijn ideale opties voor de lange termijn. Als je reuzel een paar weken wilt bewaren, investeer dan in vacuümverpakking of glazen potten. Zo blijft de reuzel sappig, droogt hij niet uit en behoudt hij zijn smaak.
