Foto: uit open bronnen
De wijn maakt het vlees sappig, mals en smaakvol
Als je je familie of vrienden wilt verrassen, maak dan kebab gemarineerd in wijn. Elke droge witte of rode wijn is goed voor de marinade.
Dankzij de wijn wordt het vlees sappig, mals en smaakvol. De alcohol verdampt tijdens het braadproces en is helemaal niet voelbaar.
Recept
Ingrediënten:
- varkensvlees (gammon) 1kg
- droge rode wijn 500 ml
- ui 4 st.
- citroensap 2 el.
- gemalen zwarte peper
- zout
Bereiding:
- Pel de uien en snijd ze in grote ringen.
- Was het vlees, dep het droog met een papieren handdoek en snijd het in stukken. Doe in een kom, voeg de uien toe, besprenkel met citroensap, peper, zout, meng, giet dan de wijn erbij en meng opnieuw. Dek af met huishoudfolie en zet 5-6 uur in de koelkast.
- Rijg het vlees aan spiesen, afgewisseld met de uien. Grill boven houtskool tot het vlees goudkleurig is, draai voortdurend en giet de marinade over het vlees.
Opmerkingen:
