Foto: uit openbare bronnen
Dit is een veelzijdige optie voor een stevige lunch of diner, omdat het eenvoudig en met vertrouwde producten wordt bereid.
Smakelijke stoofpot van kip met groenten is een gerecht dat mals vlees en sappige groenten combineert. Het is een universele optie voor een stevige lunch of diner, omdat het eenvoudig en met vertrouwde producten wordt bereid. Dit meldt RBC-Oekraïne onder verwijzing naar het YouTube-kanaal van de Oekraïense chef-kok Ivan Yanyuk.
Recept voor smakelijke stoofpot met kip
Ingrediënten:
- kippendijen – 3 stuks
- ui – 1 st.
- paprika – 2 stuks
- tomaat – 1 st.
- boter – 50 g
- knoflook – 2 teentjes
- aardappelen – 4 st.
- kipkruiden – 1 theelepel
- dille – 10 g
- zout en peper – naar smaak
Bereiding
- Snijd de kip in kleine stukjes, de ui en paprika in blokjes. Bak de kip aan beide kanten goudbruin in een verwarmde pan. Voeg ook zout en peper toe.
- Bak vervolgens de uien en paprika’s. Snijd de wortels in halve ringen en bak deze samen met de groenten 5 minuten. Voeg de gehakte tomaat, boter, knoflook en kruiden toe en meng.
- Snijd de aardappelen fijn en voeg toe aan de pan, leg de kip erop en vul aan met water. Laat 15 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Voeg aan het eind de gehakte kruiden toe.
Opmerkingen:
