Foto: uit open bronnen
Uien ingemaakt met rode biet zijn een veelzijdige snack voor bij vlees of als toevoeging aan verschillende salades
Het gerecht is smaakvol, mooi en heel gemakkelijk te bereiden. Desgewenst kun je marinadekruiden toevoegen.
Recept
Ingrediënten:
- ui – 200 gr;
- rode biet – 400 gr;
Voor de marinade:
- water – 300 ml;
- suiker – 5 el;
- appelciderazijn – 100 ml;
- laurierblad – 1 st;
- oregano peper – 4 stuks;
- zout – 1 theelepel
Bereiding:
- Schil en was de ui en bieten.
- Snijd de ui in halve ringen, de rode biet in dunne plaatjes. Vul een pot of bak met groenten en leg ze in lagen, afwisselend uien en bieten.
- Giet water in een steelpan, voeg suiker, zout, appelciderazijn, laurier en peperkorrels toe, breng het aan de kook en laat het een minuut koken, giet dan deze marinade over de uien en bieten.
- Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet in de koelkast. Na een uur is het gerecht klaar.
Opmerkingen:
