Gepekelde tomaten voor kebab: recept voor een smaakvolle snack

Foto: uit open bronnen

Deze snack wordt in slechts 20 minuten bereid en het resultaat zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers veroveren

Shashliks worden altijd geassocieerd met aromatisch vlees, rook en vrolijk gezelschap. Maar geen picknick is compleet zonder lichte en frisse hapjes die het hoofdgerecht perfect aanvullen.

De Oekraïense foodblogger Victoria Panasyuk heeft een snel en tegelijkertijd voortreffelijk recept voorgesteld – gemarineerde kerstomaatjes met mini-mozzarella en pittige dressing. Dit hapje is in slechts 20 minuten klaar en het resultaat zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers veroveren.

Recept

Ingrediënten:

  • Cherrytomaatjes 12-15 stuks
  • Uien 1 st.
  • Mini mozzarella 1 pakje
  • Verse kruiden (peterselie, dille of basilicum) 1 bosje

Dressing

  • Dijonmosterd 2 el. l
  • Sojasaus 2 el
  • Balsamicoazijn 1 el. l
  • Honing 1 eetlepel
  • Knoflook 1-2 teentjes
  • Tomaten-, basilicum- en knoflookkruiden 1 el.
  • Zout ½ theelepel
  • Olijfolie 2 el

Bereiding

  1. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de ui in dunne halve ringen, hak de kruiden fijn.
  2. Doe de tomaatjes, ui, mini mozzarella en kruiden in een diepe pot of bak.
  3. Combineer in een kom de mosterd, sojasaus, azijn, honing, geperste knoflook, zout, kruiden en olie. Klop goed met een vork of garde om de saus homogeen te maken.
  4. Giet de saus over het voorgerecht, sluit de pot met het deksel en schud een paar keer krachtig om de marinade gelijkmatig te verdelen.
  5. Laat het gerecht 20 minuten in de koelkast staan. Gedurende deze tijd zullen de groenten en de kaas alle smaken absorberen.

Tips

  • Als je van een pittigere smaak houdt, kun je een snufje gemalen chilipeper toevoegen.
  • Gebruik voor extra smaak verse basilicum, dat past goed bij de tomaten en kaas.
  • Dit voorgerecht kan tot twee dagen in de koelkast bewaard worden, maar de eerste uren na het koken zijn het lekkerst.

Deze ingemaakte tomaten zijn een veelzijdig gerecht:

  1. ze passen perfect bij kebabs en ander gegrild vlees;
  2. kan een geweldige begeleider zijn van kaas en wijn;
  3. geschikt als apart licht diner.

Dit recept is een echte uitkomst voor gastvrouwen die gasten willen verrassen met iets eenvoudigs, maar tegelijkertijd spectaculairs.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Nuttige tips en lifehacks voor dagelijks gebruik