Foto: uit openbare bronnen
Traditionele koolstamppot is makkelijk en goedkoop om te maken, maar je kunt het altijd nog lekkerder maken
Wil je je favoriete koolstamppot een nieuw aroma en een heerlijke smaak geven? Slechts twee theelepels met eenvoudige ingrediënten kunnen een bekend gerecht veranderen in een echt culinair meesterwerk!
Traditionele koolstamppot is makkelijk en goedkoop te bereiden, maar je kunt het altijd lekkerder maken. Veel huisvrouwen voegen vlees en kruiden toe aan kool, maar er zijn twee beschikbare ingrediënten die in bijna elk huis te vinden zijn en die koolstamppot ongelooflijk smaakvol en heerlijk zullen maken – mosterd en azijn.
Mosterd
Voeg aan het einde van het koken 1-2 theelepels mosterdpoeder of bereide mosterd toe – wat je maar bij de hand hebt. Mosterd geeft de kool een speciaal aroma en versterkt de smaak.Azijn
Hoewel veel huisvrouwen het niet gebruiken, verbetert azijn, net als mosterd, de smaak van het gerecht en voegt het een lichte aangename zuurheid toe. Het wordt ongeveer een half uur na het begin van het koken toegevoegd, slechts één lepel.
Tip: kool kan een specifieke geur hebben wanneer het gekookt wordt, dus worden er vaak kruidnagels toegevoegd om het zachter te maken.
Opmerkingen:
