Kippenlever in uienbeslag: recept voor een gezond gerecht

Foto: uit open bronnen

Het gerecht is heel snel klaar en is zowel warm als koud heerlijk

Dit is een mals, gezond gerecht dat veel mensen lekker zullen vinden. Het is snel klaar en smaakt zowel warm als koud heerlijk.

Bak de bereide lever in een beslag van ui, zure room, ei, mosterd en gemalen zwarte peper.

Recept

Ingrediënten:

  • kippenlever 500 g
  • ui 2 st.
  • kippenei 1 st.
  • tarwebloem 2 el.
  • zure room 1,5 el.
  • mosterd 1 theelepel
  • gemalen zwarte peper
  • zout
  • plantaardige olie.

Bereiding:

  1. Was de lever, verwijder de galwegen, snijd in twee delen, zout en peper.
  2. Pel de ui en rasp hem op een fijne rasp.
  3. Klop voor het beslag het ei los in een kom, voeg de zure room, zout, mosterd, geraspte ui en bloem toe en meng. Doe de lever in het beslag, meng goed en laat 10 minuten staan.
  4. Verhit plantaardige olie in een koekenpan, leg de lever erin en bak op middelhoog vuur aan één kant met gesloten deksel, draai dan naar de andere kant en bak tot ze goudbruin zijn.

Opmerkingen:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Nuttige tips en lifehacks voor dagelijks gebruik