Vitaminebom of gevaarlijk fruit: kaki is goed voor wie er baat bij heeft, en voor wie het problemen kan veroorzaken

Foto: uit open bronnen

Dadelpruimen zijn een herfst superfood rijk aan vitaminen

Het kaki seizoen is in volle gang. Deze vrucht is een echte herfstschat, want hij heeft veel nuttige eigenschappen. Persimmon is rijk aan vitamine A, C, E, P. Het bevat kalium, magnesium, ijzer, jodium en antioxidanten. Wat het voordeel van kaki is, wie het kan gebruiken en wie niet, lees je in het materiaal TSN.ua.

Het is het beste om rijp en zacht kaki fruit te eten. Medici adviseren echter om niet te veel te eten: een of twee vruchten per dag is voldoende.

Voordelen van kaki’s

  • ondersteunt de immuniteit: dankzij de overvloed aan vitamine C helpen dadelpruimen het lichaam om virussen en verkoudheid te bestrijden.
  • verbetert de hartfunctie: kalium en magnesium normaliseren de bloeddruk en versterken de bloedvaten.
  • heeft een positief effect op de spijsvertering: vezels stimuleren de darmen en helpen bij constipatie.
  • verbetert het gezichtsvermogen en de gezondheid van de huid: vitamine A bevordert de gezondheid van de ogen en maakt de huid elastischer.
  • kalmeert het zenuwstelsel: magnesium helpt tegen stress en slapeloosheid.
  • helpt gifstoffen te elimineren: antioxidanten neutraliseren schadelijke stoffen en vertragen het verouderingsproces.

Hoewel dadelpruimen nuttig zijn, kan niet iedereen ze eten. Vanwege gezondheidsproblemen moeten sommige mensen deze vrucht helemaal vermijden, terwijl anderen ze met mate moeten consumeren.

Het wordt afgeraden om kaki’s te consumeren

  1. mensen met diabetes: dadelpruimen bevatten veel natuurlijke suikers die de bloedsuikerspiegel kunnen verhogen;
  2. na een darm- of maagoperatie: kaki’s kunnen moeilijk te verteren zijn;
  3. jonge kinderen jonger dan 3 jaar – vanwege het risico op allergieën en problemen met de spijsvertering.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Nuttige tips en lifehacks voor dagelijks gebruik