Foto: uit openbare bronnen
Citroenen en sinaasappels vormen samen een dikke, zonnige jam die perfect past bij toast
Zelfgemaakte citrusjam heeft een heldere smaak en een natuurlijke samenstelling die je niet zult vinden in in de winkel gekochte analogen. Citroenen en sinaasappels combineren perfect tot een dikke, zonnige jam die goed past bij toast, gebak of warme thee. RBC-Oekraïne deelt het recept om jam te maken die de in de winkel gekochte jam zal overtreffen.
Recept
Ingrediënten:
- 3 sinaasappels
- 2 citroenen
- 800 g suiker
- 200 ml water
Bereiding:
- Was de citrusvruchten. Kook ze eventueel met kokend water. Maal met de schil, want het is de schil die smaak en natuurlijke pectines toevoegt.
- Meng de ingrediënten. Doe het mengsel over in een steelpan en voeg water en suiker toe.
- Breng aan de kook. Kook al roerend op laag vuur tot de jam dikker wordt. Dit duurt ongeveer 40-60 minuten. Giet in potten. Giet de hete jam in de potten. Je kunt er draaiingen van maken als je wilt, maar je kunt de potten jam ook gewoon in de koelkast zetten.
- De jam wordt dik, smaakvol en rijk. Voeg desgewenst gember, vanille of een snufje kaneel toe voor een nog winterse, feestelijke smaak.
- In het koude seizoen zal deze jam niet alleen een geweldige ontbijtversiering zijn, maar ook het lichaam helpen om het immuunsysteem te versterken. Het geeft je ook een stukje zomer verborgen in een potje, zelfs op de meest bewolkte dag.
Opmerkingen:
